Ubuntu tek ip den ulaşmak istiyorum

Merhaba burada yeniyim ilk konum olacak ,

DevOps olarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum bunun için gerçek ortamda çalışmak ve orda öğrenmek için natro’dan sanal sunucu kiraladım sunucuya sadece ben ulaşmak istiyorum bunun için statik ip almak istemdim. statik ip almadan sunucunun güvenliğini nasıl sağlarım.

yardımcı olabilirseniz sevinirim. şimdiden ilginiz cevabınız için teşekkürler

Statik IP alman lazim ki sunucuna internetten ulasabilesin. Sadece sen ulasmak istiyorsan bunun farkli yollari var. IP kisitlamalari, VPN baglantilari v.s. Ornek vermek gerekirse sunucuya sadece sen ulasmak istiyorsan firewall ile kendi IP adresin haric herseyi bloklaman lazim ama bunun icin de senin istemci IP adresinin sabit olmasi lazim. Aklima gelen baska bir ornek de tailscale kullanabilirsin. Internete bagli tum cihazlarin arasinda lokal bir ag gibi calistigi icin servislerini sadece tailscale icinde yayinlayarak izole edebilirsin.

Ben spesifik sorundan ziyade Devops ile alakali yok haritana katkida bulunmak isterim. Ben senin yerinde olsam AWS den baslardim. Free tieri ogrenmek icin gerekli tum kaynagi sagliyor. Burada bir yol haritasi takip etmek mantikli. Bookmarkladigim su siteyi tavsiye ederim. The Cloud Resume Challenge - AWS | The Cloud Resume Challenge

Devops cok farkli disiplinlerden ihtiyacin kadar bilgiye sahip olmayi gerektiren bir baslik. Basarilar dilerim.

cevap için çok teşekkür ederim tavsiyenizi dikkate alarak çalışmalarımı o yönde ilerleyeceğim