İlk tanıtım yazısı olabilir

Herkese Merhabalar,

Ben Eren Akkuş LinuxEvi Linux Sistem Yöneticileri Derneğinin en genç resmi üyesiyim. Aktif olarak Amerika Menşeili Ultahost Firmasında L2 System Administrator olarak çalışmaktayım. Sürekli olarak sunucu teknolojileri ile ilgilenen biri olarak kendi freelance işlerimle de bulut, hosting, sanallaştırma gibi teknolojilerle içli dışlıyım. Bilginin güç olduğunun ve paylaşıldıkça çoğaldığı fikri mottomdur. Birçok kişiden sürekli öğrenerek kendi projelerimi hayata geçirerek hayatımı idame ettirmekteyim. Yardımcı olacağım her konuda seve seve yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

4 Beğeni

Merhabalar ;

Ben ömür Altunsu Bilişim Teknolojileri IT alanında özel bir şirkette çalışıyorum. İlgi alanlarım Soc manager ,Network,Linux

3 Beğeni

Merhaba
Ben Hayrullah,16 yıllık IT geçmişim var. Linux meraklısı olarak burdayım, Yeni konular öğrenmek , yardımcı olmak en önemlisi Linux severler ile tanışmak için burdayım.

3 Beğeni

Merhabalar! İsmim Alperen.
Yazılım sektörüne girmek için 10 aylık bir bootcampa katıldım. 10 aylık bootcamp sürecinde AWS
ve DevOps alanlarında yoğun bir eğitim aldım. Bu süreçte Linux, ağ yönetimi, Ansible, Kubernetes
ve CI/CD süreçlerine dair derinlemesine bilgi edindim. Eğitimler sırasında Linux’a olan ilgimi
keşfetmemle birlikte, kariyer hedeflerimi Linux Sistem Yöneticiliği üzerine yoğunlaştırmaya karar
verdim. Linux tabanlı sistemlerin yönetimi, komut satırıyla çalışma ve sistem süreçlerini anlama
konularında yetkinlik kazanmaya başladım. Shell komutları, temel dosya izinleri yönetimi ve
sistem izleme gibi konularda pratik deneyimler edindim ve daha ileri seviye yönetim araçlarını
öğrenmeye devam ediyorum.
Linux’un sağlamış olduğu esneklik ve güvenlik avantajları beni bu teknolojiye yönlendirirken, bu
konuda daha derinlemesine bilgi edinme hevesim var. Takım içinde işbirliğine açık, öğrenmeye
hevesli ve yeni teknolojilere hızla adapte olabilen biriyim.
Tanıştığımıza memnun oldum :sweat_smile:

3 Beğeni

Merhaba
Ben Tuncay Yaylalı. 30 yıllık Çevre Mühendisliği kariyerimden sonra 2022 yılında IT sektörüne adım attım. Halen bir firmada Veri Mühendisi olarak çalışıyorum. Dijital dünyayı çok sevdiğim için biraz geç de olsa - bu alanın asıl sahiplerinin affına sığınarak - kendime bir yer edinmeye ve ilerlemeye çalışan sürekli öğrenen, analitik ve azimli birisiyim. Aslen Manisalıyım ama halen Ankara’ da yaşıyorum.

4 Beğeni

Merhaba ben Caner Bozkurt, bugün itibariyle artık derneğin üyesi oldum.

Uzun yıllardır, pc başında ömür çürütenlerdenim. Ne iş olsa yaparız diye başladığım bu yolda hâlâ aynı kafayla devam etmekteyim.

İzmir, Cumaovalıyım. Menderes diye geçen bu kasabadan hallice ilçemizde yazılım destek işlerine devam etmekte ve ek olarak ne iş olsa yaparız kafasıyla gitmekteyim.

Unutmadan bir ara 30 umdan sonra eğitim fakültesine dgs ile dönüp bilgisayar öğretmeni olmuşluğum var. 2 yıl kadar da öğretmenlik yapıp hevesimi aldıktan sonra bunu da bıraktım.

Yıllardır winci olarak artık komple linuxa geçmek için kafaya koymuş durumdayım.

Tanıştığımıza memnun oldum.

4 Beğeni

Merhabalar arkadaşlar ben Hakan,
20 yıla yakındır IT sektöründeyim genel olarak Windows tabanlı client ve server tarafında tecrubeliyim, Network tarafında Cisco, Ruijie, Fortigate konularında tecrubeliyim. İşletim sistemi tarafında Windows’un dışına pek çık(a)mamış biriyim lakin Linux özlemim herzaman baki. Sizi de arkadaşlarımın whatsapp grubu paylaşımı sayesiyle öğrenmiş oldum. Şu sıralar “Full Stack olabilirmiyim acaba” düşüncesiyle yol almaya çalışıyorum. Henüz 5-10 dakikadır burada olmama rağmen ortam çok sıcak ve kaliteli hissettirdi bana dolayısıyla ben de katılmak istedim. Selamlar, saygılar.

6 Beğeni

Merhaba, Ben Remzi

2005 yılından bu yana bilişim sektörünün farklı alanlarında aktif olarak çalışıyorum. Yaklaşık 20 yılı aşan bu süreçte teknoloji dünyasının geçirdiği değişimi yakından takip etme, farklı sistemler üzerinde çalışma ve çok sayıda teknik problemle doğrudan ilgilenme fırsatı buldum.

Uzmanlık alanlarım arasında web hosting teknolojileri, sunucu sistemleri, Linux ve Windows sunucu yönetimi, sanallaştırma altyapıları, veri merkezi hizmetleri, ağ teknolojileri, web yazılımları, API entegrasyonları, otomasyon sistemleri ve bilgi güvenliği bulunuyor. Özellikle hosting altyapılarının kurulması, yönetilmesi, ölçeklendirilmesi ve müşterilere sürdürülebilir hizmet sunulması konularında uzun yıllara dayanan bir tecrübeye sahibim.

Kariyerim boyunca yalnızca mevcut sistemleri kullanmakla kalmayıp, farklı ihtiyaçlara yönelik projeler ve dijital hizmetler geliştirmeye de odaklandım. Günümüzde CRESTU çatısı altında hosting, sunucu, veri merkezi, yazılım ve dijital altyapı hizmetleri üzerine çalışmalar yürütüyorum. Bunun yanında Pinzera, TopupEpin, WiOTeam ve farklı teknoloji projelerinin geliştirme ve planlama süreçleriyle ilgileniyorum.

Teknolojide her şeyi bildiğini düşünmek yerine, sürekli öğrenmenin ve tecrübeyi paylaşmanın daha değerli olduğuna inanıyorum. Bu nedenle bu topluluğa yalnızca kendi projelerimi tanıtmak için değil; bilgi alışverişinde bulunmak, deneyimlerimi paylaşmak, farklı bakış açılarını değerlendirmek ve ihtiyaç duyduğum konularda diğer üyelerin tecrübelerinden faydalanmak amacıyla katıldım.

Özellikle sistem yönetimi, hosting sektörü, sunucu altyapıları, yazılım projeleri, iş geliştirme ve dijital hizmetler üzerine yapılan nitelikli tartışmaları takip etmekten ve katkı sunmaktan memnuniyet duyarım. Bildiğim konularda yardımcı olmaya, bilmediğim konularda ise öğrenmeye her zaman açığım.

Burada zaman içerisinde değerli insanlarla tanışmayı, karşılıklı güvene dayalı bağlantılar kurmayı ve topluluğa fayda sağlayan paylaşımlar yapmayı hedefliyorum.

Herkese iyi forumlar dilerim.